Ervaringen

Mijn ervaring is dat als je hulp vraagt, op het pad dat je loopt, je steeds een stap verder komt. Je kunt en hoeft keuzes niet alleen te maken. Het helpt jou om steeds dichter bij jezelf te komen. Ieder mens is uniek en bij iedereen verloopt het veranderproces anders en in een wisselend tempo.

Marie-José (leerkracht basisonderwijs)

Na de zomer lukte het mij niet meer om mijn werk te doen. Mijn hoofd zat vol en ik was mijzelf kwijtgeraakt. In april 2020 verloor ik kort na elkaar mijn beide ouders (op leeftijd). Daarbij kwamen ook de zorgen om mijn zus en broer. Ik voelde de last en het onvermogen. 

Ik ben ik tot rust gekomen door te aarden via ademhaling, stil te staan en in de natuur te zoeken naar mijn gevoel. Gaande het traject heb ik geaccepteerd dat ik het allemaal niet hoef te weten en op te lossen. Ik voel me weer mezelf. Ik heb de kracht van mijn moeder ervaren en echt gevoeld. Ik heb letterlijk gezien dat ik mooi ben en er toe doe. Dat het belangrijk is om steeds bij jezelf te rade te gaan en te blijven. Ik ben de eerste bron. Pas als ik goed voor mezelf zorg, kan ik er voor anderen zijn.

Ik heb het besluit genomen om van school te wisselen en wil mij vooral richten op de groep en de kinderen. Ik wil in het hier en nu leven en voelen wat goed voor mij is. Zien wat de dag brengt en af en toe achterover leunen en laten gebeuren. Omarmen en loslaten.

Rianne kan heel goed rust brengen. Via de natuur laat ze je tot inzichten komen. Bomen, water, vogels, paddenstoelen, bruggetjes op ons pad kregen, krijgen betekenis en bieden houvast om stil te staan bij wat er echt toe doet. Ze heeft mij geholpen om tot rust, stilstand en uiteindelijk in beweging te komen.

Maxime (student)

Het grootste gedeelte van de tijd voelde ik mij erg down en wist zelf even niet hoe ik de dagen door moest komen. Ik zat tegen een depressie aan. Het wandelen in de natuur in plaats van stilzitten werkte voor mij erg goed. Het doen en ervaren van een familieopstelling was heel nieuw voor mij. Het was helpend in het proces.

Door de gesprekken en het wandelen ben ik rustiger en kalmer geworden. Ik kan mezelf ook beter helpen te ontspannen als ik gestrest ben. Wat ik vooral heel prettig vond dat je mij eerst altijd liet uitpraten en mij liet inzien dat niet alles vandaag opgelost hoeft te zijn. Ik vond het fijn wandelcoachtraject.

Eline (ondernemer/muzikant)

Ik kijk tot nu toe al terug op een zeer waardevol traject. Het heeft me tot dusver goed geholpen om vooral anders naar dingen te kijken, of zelfs überhaupt ernaar te kijken. Het praten tijdens het wandelen lukt en dat is op zich voor mij al een soort openbaring. Ook de connecties zoeken in de natuur doet (mij) erg goed.

De afgelopen weken heb ik erg veel geleerd en ben daar blij mee en dankbaar voor. Belangrijk is de rol van Rianne hier in. Het is bijzonder om te merken wat de gesprekken en wandelingen met mij gedaan hebben tot nu toe. Het met twee benen op de grond gaan staan, rust bewaren in situaties die niet gemakkelijk zijn, ergens op terugkomen. En vooral... mijn gevoel volgen, mezelf serieus nemen, de juiste mensen vertrouwen.. en niet alleen maar aardig hoeven zijn... Ben blij met Rianne!

Ik besef me dat ik nog veel moet/kan/mag leren over wat we allemaal besproken hebben. Maar het geeft me vertrouwen dat dit 'gelukt' is, dat het goed voelt en dat ik mag ervaren dat hulp vragen ook zo kan uitpakken.

Ilona (medewerker bso)

Het ging geleidelijk beter, omdat ik mij steeds beter ging voelen. Door consequent te wandelen, mijn voeding aan te passen en de ademhalingsoefeningen, ging het steeds beter. Mijn lichamelijke klachten namen af. Ik kreeg meer rust in mijn hoofd en het leek wel alsof ik meer ruimte had en ook mocht nemen. Ik voel me heel dankbaar dat Rianne mij in dit proces heeft kunnen begeleiden.

Susan (leerkracht voortgezet onderwijs)

Het coachen en wandelen in de natuur heeft mij veel gebracht. Rianne was mijn gids naar mijn voelen. Hierin heb ik een enorme start gemaakt dit te ontwikkelen en dat gaat nog steeds door. Door de uitnodigende houding kon ik heel makkelijk mezelf zijn en het voelde vertrouwd. Het luisteren en het samenvatten hielp om mijn gedachten en zinnen te ordenen. Ik voelde de noodzaak voor een coachingstraject, omdat ik de gewone dagelijks relatief kleine probleempjes als stroef ging ervaren.

Leonie (thuishulp schoonmaak)

Het heeft mij gebracht dat ik meer mag genieten van de mooie dingen in het leven. Ik kan meer dan ik soms denk in mijn werk en thuis. Door het buiten wandelen in de natuur komen de vragen en laat je in een bepaalde richting denken. Ik vond het niet altijd makkelijk om antwoorden te geven. Rianne heeft een luisterend oor en ze is heel positief. Dat doet je als mens groeien in je eigen waarde, erg leuk en fijn.

Contact opnemen met mij?