Over mij

Ontdek mijn levenspad

wandelcoach, natuurcoach

Geboren in het Brabantse land kwam ik, 20 minuten eerder dan mijn tweelingbroer ter wereld. Ik ben getrouwd en moeder van 2 dochters. RIVADA staat voor de eerste 2 letters van mijn voor- en achternaam: Rianne van Dam. Je kunt ook het woord rivier er in lezen, het gaat weer stromen.

Mijn levenspad

Naast alle goede herinneringen uit mijn jeugd, heb ik als kind van een moeder met depressieve perioden gezien hoeveel impact een depressie (en de medicatie!) heeft in een gezinssituatie. Onder die depressie ging een groot verdriet schuil. Door deze ervaring ben ik mijzelf kwijtgeraakt. Ik was jong zelfstandig, ik voelde mij verantwoordelijk, ik zorgde altijd voor anderen en cijferde mezelf weg. Ik maakte keuzes vanuit mijn hoofd en wist niet meer hoe ik mij echt voelde.

Als jongvolwassene raakte ik zelf in een depressie. Hoe verwarrend die tijd ook was, een ding was voor mij duidelijk: herstellen zonder medicijnen. Dit is gelukt met hulp van een haptonoom en gesprekken met een psycholoog. Rond mijn 40ste jaar kreeg ik een burn-out en er volgde een zoektocht langs complementaire geneeswijze voor natuurlijk herstel. Ik kreeg weer zicht op mijn patronen. Wandelen, yoga en massages waren daarbij mijn medicijn.

Balans tussen voelen en denken

Door vallen en opstaan heb ik geleerd meer te gaan voelen en minder vanuit het hoofd te gaan denken. Ik heb anders leren omgaan met spanningsklachten door tijd te nemen voor mezelf, grenzen aangeven, ontspannen en relativeren. Ook bewuster kiezen voor gezonde voeding heeft daaraan bijgedragen.

Tijdens mijn opleiding tot integraal leefstijlcoach leerde ik dat alles met elkaar samenhangt. Niet alleen lichaam en geest, ook voeding, beweging, gedachten en emoties helpen bij het herstel en als natuurlijk medicijn. Deze integrale aanpak is een antwoord geweest op mijn lange zoektocht en vragen. Ik heb zelf steeds de regie genomen om veranderingen in gang te zetten. Door te leren luisteren naar mijn gevoel ben ik meer tot de kern gekomen. Daardoor voel ik mij krachtiger en ging mijn energie weer stromen.

Alle hulp en kennis die mij zo ver heeft gebracht heb ik gebundeld in een aanbod vanuit mij als wandelcoach: Samen wandelen naar jouw kern.

Wie ben ik

Wat ik graag doe is wandelen in de natuur alleen, met vriendinnen of manlief. Daarnaast doe ik aan yoga en dansexpressie. Een positief effect op mijn stemming heeft ook luisteren naar muziek. Het lezen over gezonde voeding, mijn interesse in de psychologie van de mens en de opleiding in familie- en organisatieopstellingen helpt mij, mij verder te ontwikkelen. Mijn kracht en talent zijn dat ik rustig ben en dit kan overbrengen. Ik maak makkelijk contact met mensen en men voelt zich snel bij mij op zijn gemak. Ik kan goed luisteren en ik kijk vanuit een rustige en positieve basis naar de mens als geheel.

Wie ben ik als wandelcoach

Als wandelcoach kan ik goed luisteren, zonder te oordelen. Ik geef de ander de ruimte om zichzelf te zijn in zijn ontdekkingstocht en ik kan ook richting geven. Wanneer het even niet zo helder is, ben ik goed in het aanbrengen van een structuur in het gesprek en van gedachten en gevoelens. Tijdens het gesprek haal ik de rode draad uit een verhaal en kan deze ook weer terughalen. Door het stellen van de juiste concrete vragen laat ik nieuwe mogelijkheden en wegen zien.

Zo kun je weer gezond en heel worden op een natuurlijke manier. Je eigen spoor gaan volgen voor het maken van een sterke verbinding met je diepste zelf.

Contact opnemen met mij?