Het is niet met jou begonnen

17 april 2024

Het is niet met jou begonnen

Welke gebeurtenis in jouw kind tijd zorgt er nu voor je dat je vastloopt?
Welke verhalen vertel je jezelf hierover dat het niet zo erg is?

In de coaching en opstellingen die ik begeleid, zie ik terugkomen, dat gebeurtenissen die je als kind hebt meegemaakt weer naar boven komen, en die gebeurtenissen raken in het leven van nu.
Daar gaan de overlevingsmechanismes weer hun best doen. Het hoofd overuren draaien en de pijn in het lichaam wil niet gevoeld of opgemerkt worden.

Dit is de lijn van de coaching van de afgelopen periode, individueel en in groepsverband.

* Het niet kunnen en mogen uiten van emoties in het zicht van de ander, sterk blijven en niet zeuren. De emoties bij je houden en stilletjes met jezelf verwerken.
De emoties die nu naar boven komen kun je niet meer tegenhouden, ze komen los in bijzijn van anderen, omdat je geraakt wordt en je niet meer sterk kunt blijven.

✨️Het verlies van een ouder of kinderen in het gezin op jonge leeftijd.
Dit heeft nu impact op het verlies van een andere ouder of ander verlies. Dat rakelt het oude verdriet/pijn weer op en je de verbinding met jezelf bent kwijtgeraakt.

* Kinderen spiegelen aan jou, waar je vroeger als klein kind bent geraakt. Waar ben je van je plek afgegaan over verwarring wie je ouder is, verlies van kinderen, de zorg om een zus of broer waar de ouders in beslag zijn door genomen. Daar ben je jezelf gaan terugtrekken, onbewust gaan zorgen voor een van de ouders of de strijd aangegaan.
Dit zorgt voor wiebeligheid in jouw systeem en dat voelen jouw kinderen haar fijn aan. Zij gaan zorgen voor je, spiegelen de strijd, de terugtrekking, de harmonie willen bewaren, die er nog in jou is.

* In de opstelling zie je bij hun kind zijn dat ze vertrekken naar het hoofd, in de binnenwereld die ze toen heeft gecreëerd. De verhalen, de zorg, de pijn, je niet gehoord of gezien voelen. De verbinding met het lichaam is er dan niet.
Wanneer ik vraag waar ze dit voelen in hun lichaam, zeggen ze, ik voel druk op mijn borst, keel en of in de buik. Daar zit de blokkade, waar het is vastgezet en het niet kan stromen.

* Als ze kunnen zien en voelen hoe ze als kind zijn geweest, de ouders kunnen zien in wie ze zijn met daarbij het onbewust dragen van de verborgen verhalen van de (voor)ouders, wat niet is uitgesproken, de zwaarte/moedeloosheid.
Dan kan na de tranen, de onrust, het inzicht: de rust, de ruimte, de opluchting, de verzachting weer terugkeren in hun zelf, het lichaam en in het veld.

* Het krijgt nu een plek en kan er herstel en opschoning plaatsvinden in het systeem. En maak je weer verbinding met jezelf, hoofd en lichaam samen.
Energetisch kan er op een diepere laag in het familiesysteem een nieuwe beweging plaatsvinden, die helpend is voor jou, je persoonlijk proces en je familie. Steeds in stapjes en laagjes.

Raakt het je of ben je nieuwsgierig wat een familieopstelling en/of natuurcoaching voor jou kan betekenen in jouw persoonlijke proces? Als een start, als vervolg of verdieping? 

Als je er aan toe bent ben je van harte welkom voor een natuurcoachsessie en/of familieopstelling.

Contact opnemen met mij?